puheenvuorot

Puhetta MarkOpsista!

Kiinnostaako MarkOps? Kaipaatko uusia ideoita siihen, miten markkinointia pitäisi kehittää? Entä markkinointitiiminne suunnittelupäivä sisältöä? Tulemme ilolla kertomaan MarkOpsista. Tai voit bongata sinulle sopivan tapahtuman, tutustu ja ota yhteyttä!

Markkinointi tarvitsee suoraa puhetta

Tulossa olevat ja menneet puheenvuorot, ne kaikki löydät täältä. 

Me rakastamme tehokasta ja ennen kaikkea vaikuttavaa markkinointia. Mielestämme siinä kohtaavat teknologia, prosessit ja ihminen – tiiviissä ja aidossa yhteistyössä myynnin ja markkinoinnin kesken. Tule mukaan! 

Tutustu ja katso/kuuntele aiemmat puheenvuoromme:

Mistä sinä haluat kuulla lisää?

Iso tai pieni haaste? Me yhdistämme ihmiset, prosessit ja teknologiat kaupallisten tavoitteiden toteuttamiseksi, tehokkuudella jota olet odottanut.

Myynnin ja markkinoinnin yhteiset sisällöt!

Markkinointikollektiivin Aamukahveilla 8.11.2022 pohdimme kenen äänellä ja viestillä asiakkaille tai muille sidosryhmille puhutaan.

Eihän teillä vaan ole erikseen myynnin materiaalit ja markkinoinnin aineistot? Riina haastaa pohtimaan yhden puheen taktiikkaa, josta molemmat, myynti ja markkinointi, tykkää.

Paikallaolijan mukaan esityksessä oli konkreettinen ja selkeä sapluuna. Kahvittelu sai taas kerran hyvän vastaanoton:

  • “Tosi konkreettinen”
  • “Inspiroiva puheenvuoro”
  • “Napakka ja hyvä sisältö. Paljon asiaa.”

“Vain yksi puuttuu: Markkinoinnin tuloksellisuus” 

Riina podcast-vieraili Minna Ruusuvuoren Myyntijohtajan aamukahvilla 23.10.2022. 

Myyntijohtajan aamukahvin 5. kauden #3-jaksossa keskustellaan monipuolisesti oman itsensä tuntemisesta ja arvostamisesta, myynnin johtamisesta, onnistumisten mittaroinnista ja digitaalisuudesta.

Minna Ruusuvuoren kanssa aamukahvilla keskustelevat Nesteen markkinointijohtaja Mika Hyötyläinen ja Kram MarkOpsista Riina Jokinen tuloksellisesta markkinoinnista – mitä se on ja mistä se syntyy, miten se mahdollistetaan ja miten sitä mitataan?

Koulutus: Markkinoinnin muutosloikka – Rohkeutta B2B-markkinointityön muutokseen

Loppuvuoden 2022 ajan on käynnissä yhdessä Markkinointikollektiivin kanssa koulutus, jonka tavoitteena on varmistaa osallistujille parhaat mahdolliset valmiudet toteuttaa muutos omassa tai tiimin markkinointityössä. 

Tämä räätälöitävissä oleva markkinointityön muutoskoulutus sopii erityisesti sinulle, jos

  • olet B2B-markkinointivastuussa tai -tiimissä
  • organisaatiossasi halutaan kehittää markkinointia
  • teillä on juuri alkanut / on alkamassa jokin muutos.

“Markkinoija, jätä asioita tekemättä!”

Riina sai kunnian pohtia Markkinointiradiossa 2.12.2021 Kramin tiimillä tunnistettuja 8 markkinoinnin hukkaa, jotka vievät markkinoinnin tekemisestä tehoja.

Ensin on kuitenkin heittäydyttävä peilin eteen tunnistamaan ja ehkä vähän tunnustamaankin hukkaa. Riina ja Markkinointikollektiivin Liina tekevät jaksossa hukan hävittämislupaukset vuodelle 2022. Mitä sinä lupaat?

Pitääkö markkinoinnin olla tehokasta?

MK Aamukahvilla 30.11.2021 pohdimme prosesseja joista tehokkuus syntyy. Riina avasi organisaatioiden suhdetta tehokkuuteen ja pilkkoi sisältötyötä tehokkuuspalasiin.

Niin paljon oli kerrottavaa, että meinasi ihan keikahtaa yliajalle. Mutta loistava palaute tapahtumasta ja osallistujien kommentit luovat uskoa että ei oltu ihan kahvilla: “Tosi laadukas sisältö, mielellään olisin kuunnellut pidempäänkin! Kiitos :)”

Vastuullisuus B2B-markkinoinnin ja kasvun vauhdittajana

Vastuullisista sanoista vastuullisiksi teoiksi Riina Jokinen pohti Markkinointikollektiivin puheenvuorossaan 22.9.2021, miten vastuullisuus tuodaan teoiksi markkinoinnin keinoin.

Entä jos markkinointitiimi on pieni, eikä käytössä ole isoja budjetteja vastuullisten tekojen toteuttamiseen ja niistä viestimiseen?

Teemaa purettiin operatiivisen tekemisen esimerkkien kautta ja heräteltiin ajatuksia siitä, miten markkinointi itse voi toimia vastuullisesti osana organisaatiota.

Onko markkinointinne reaktiivista vai ennakoivaa?

Riina Jokinen piirsi puheenvuorossaan 2.9.2021 MARKin jäsenille 3 vaiheen roadmapin B2B-markkinoinnin tulevaisuuteen: Siinä markkinointi ja myynti tekevät liiketoiminnan kehitystyötä yhdessä eteenpäin katsoen, eivätkä mielipiteet enää istu äänekkäinä neukkareissa. Polun varrella on intuitiota, maalaisjärkeä ja tekoälyä. Tuo roadmap on mahdollinen meille kaikille.

Tilannekuvan naulaamiseksi Riina esitti myös dataa yli 100 markkinoinnin ammattilaisen ja yritysjohtajan vastauksista markkinoinnin tehokkuudesta ja vaikuttavuudesta.

>> MARKIN JÄSENENÄ NÄET TALLENTEEN TÄÄLTÄ!

MarkOps – Kolme B2B-markkinoinnin tehostamisen peetä: priorisointi, pullonkaulat ja prosessit

Markkinointikollektiivin puheenvuoro 27.4.2021 avaa Kramin tekemää selvitystä markkinoinnin johtamisen käytänteistä sekä MarkOpsin ydinasioita 3 peen logiikalla. Katso videotallenne, ja ota markkinoinnin operaatioiden priorisointi, pullonkaulat ja prosessit haltuun!

Tapahtuma sai erinomaisen vastaanoton ja huikeat palautteet, joilla voisi korvata ruumiinravinnon useaksi päiväksi ja elellä vaan palautteen tuomalla hyvällä pössiksellä.

  • “Hetkittäin nauroin vedet silmissä. Voimaannuttava, kannustava kokonaisuus – en ole yksin! Kiitos tästä!”
  • “Niin tarpeellista, että toivoisin tälle jatkoaamun :)”
  • “…niin paljon asioita, joita voisi kehittää – eikä vain aina valittaa niistä!”

Kiinnostuitko? Sovi puheenvuoro yrityksellenne.

Markkinoinnin tulee kehittää omaa työtään jatkuvasti
Oliko tämä sisältö hyödyllinen?
KylläEi