Outi Vainionkulma-Immonen

Viestijä on yksinäinen muutoksen ääni

Me huudeltiin aikaisemmin keväällä viestijöiden ja markkinoijien perään. Haluttiin tietää, minkälaisia tunteita ja toimintatapoja viestijöiden työhön liittyy.

Meillä oli tuloksista vahva ennakko-oletus, joka oli ehtinyt syntyä myyntikäynneillämme. Olemme viime syksyn ja tämän kevään aikana tavanneet lukuisia viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisia, joiden tilanne on ollut hyvin samankaltainen: valtavasti töitä, paljon odotuksia tulosten suhteen, ei ketään, kenen kanssa sparrailla ja suunnitella ja miettiä sopivia ratkaisuja.

Emmekä me väärässä olleet.

Kyselyyn vastasi 103 viestinnän ja markkinoinnin ammattilaista ja lisäksi haastateltiin viittä viestijää kasvokkain. Jopa 72 prosenttia vastaajista kokee yksinäisyyttä työnsä sisältöjen kanssa vähintään kuukausittain – jopa 20 prosenttia päivittäin.

Samalla kuitenkin viestijät ovat ylpeitä saavuttamistaan tuloksista ja he kokevat vahvasti (99 prosenttia vastaajista!) voivansa auttaa muita organisaation jäseniä. Samaan aikaan peräti 40 prosenttia on sitä mieltä, että vastaava työ toisessa organisaatiossa olisi kiinnostavampaa.

Nämä ja muut kiinnostavat havainnot löytyvät raportistamme ”Olen yksinäinen muutoksen ääni”, jonka voit ladata ilmaiseksi (tai no, sähköpostiosoitettasi vastaan) täältä.

Jatkamme keskustelua aiheesta täällä blogissamme, tervetuloa mukaan keskusteluun!

Jutellaanko?

Juodaan vaikka kahvit ja kerro,
kuinka voimme auttaa sinua.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.