Saat meiltä työystävän

Vuonna 2010 alkoi pohdinta siitä jos tässä kaikessa voisikin olla kyse ihmisestä. Jos markkinoinnin ja viestinnän onnistumiset olisivatkin summia oikeanlaisten ihmisten kohtaamisesta ja yhdessä tekemisestä. Siitä on syntynyt toimintafilisofiamme: työystävyys.

Olemme auttaneet markkinointia ja viestintää kiinnittymään oikeisiin asioihin, ihmisiin ja numeroihin jo pian vuosikymmenen, ja alamme pikkuhiljaa päästä siinä vauhtiin. Valmennamme, sparraamme ja konsultoimme. Vaikuttavuutemme perustuu vahvaan substanssiosaamiseen.

Kram on saari. Se on paikka, johon soudat tai purjehdit kun kaipaat apua. Se on paikka, johon voit ankkuroitua tilapäisesti tai pysyvästi, ja nauttia raikkaista tuulahduksista.

Jos se on tärkeää, sitä ei pidä tehdä yksin

Työystävyys on yhteistyötä, jossa pidetään omien puolta, tuetaan, kannustetaan ja tipautetaan välillä todellisuuteen. Työystävä ei ole mikään päänsilittelijä, vaan sellainen ihminen jonka voit luottaa sanovan ääneen kipeänkin totuuden työstäsi ja toimintaympäristöstäsi.

Meitä kramilaisia ja verkostoamme yhdistää vilpitön halu auttaa osaamistamme jakamalla. Uskomme, että parasta yhteistyötä tehdään silloin, kun osaamisemme siirtyy asiakkaan pääomaksi. 

Verkostomalli on ollut toimintatapamme alusta asti. Hankimme juuri sellaista osaamista, jota kulloinkin tarvitaan. Emme usko yhden luukun periaatteeseen.

Palvelemme erityisesti kompleksisten tuotteiden, portfolioiden tai palveluiden parissa toimivia yrityksiä ja organisaatioita, joiden onnistumiset tulevat yhteistyösuhteista. Niitä rakennetaan tyypillisesti aktiivisen myynnin ja usein myös kumppaniverkoston avulla. 

Markkinoinnille ja viestinnälle edellytyksiä onnistua

Missionamme on nostaa markkinoinnin ja viestinnän tasoa suomalaisissa organisaatioissa luomalla tekijöille edellytyksiä onnistua. Sen jälkeen voimme painella tiehemme ja katsoa taaksemme ylpeinä työmme jäljistä.

“Kun mä jään eläkkeelle, olen auttanut ainakin 20 markkinoinnin tekijää kiinni bisneksen ytimeen – sinne missä asiakkaat tunnetaan. Nautin siitä, että saan olla taustajoukoissa, työntämässä hyviä tyyppejä pelipaikoille. Sillä sinne päästyään, markkinointi on se joka luo arvaamatonta arvoa.” – Riina Jokinen, Kramin perustaja

Ihmiset

henkilökuva Outi Vainionkulma-Immonen

Outi Vainionkulma-Immonen

outi.vainionkulma@kram.fi
p. 050 3397408
henkilökuva Minna Kajaste

Minna Kajaste

minna.kajaste@kram.fi
p. 050 5137747
henkilökuva Anni Hakkarainen

Anni Hakkarainen

anni.hakkarainen@kram.fi
p. 050 913 4148
henkilökuva Saija Kokkonen

Saija Kokkonen

saija.kokkonen@kram.fi
p. 044 231 0246
henkilökuva Riina Jokinen

Riina Jokinen

riina.jokinen@kram.fi
p. 050 469 8780
henkilökuva Leena Kähkönen

Leena Kähkönen

leena.kahkonen@kram.fi
p. 040 553 5067

Verkosto

Olet todennäköisesti moniottelija, jolta odotetaan paljon. Tai ehkä olet myynti- tai toimitusjohtaja ilman palkattua markkinointitiimiä. Joka tapauksessa kaivannet osaamista ja näkemystä moninaisiin markkinoinnin tai viestinnän toimenpiteisiin. Kukaan ei osaa kaikkea. 

Kramin verkostosta löydät joustavasti osaajan kulloiseenkin tarpeeseen – kirjoittajan, strategin, digispesialistin, graafikon tai videokuvaajan. Ehkä tulevaisuudentutkijan tai palvelumuotoilijan. Ehkä tarvitset pitkäjänteiseen brändityöhön kumppaniksi hyvän toimiston. Hyvän kääntäjän, ne ovat kiven alla!  Olemme esivalinneet jo parin sadan osaajan poolin, josta ammentaa timanttisia tekijöitä tarpeen mukaan.

Sinä voit keskittyä omiin vahvuuksiisi ja hallita toimivaa kokonaisuutta.

Vieraskynä

 • Toinen toimisto – uhka vai mahdollisuus

  Toimialallamme melko normaali tilanne menee yleensä näin: Toimisto A: ”Hei tehdäänkö yhteistyötä?” Toimisto B: ”Tehdään vaan! Mä voin avata vähän tätä meidän juttua.” Toimisto A: ”Joo tosi mielenkiintoiselta kuulostaa. Mä esittelen asian meidän xyz-tiimille, niin […]

  Lue lisää >

 • Työystävyys ravistelee irti epävarmuudesta

  Työystävyys ravistelee irti epävarmuudesta

  Jätän auton Ison ompun parkkihalliin ja lähden paikallistamaan Outia, Kramin Dame Content Ednaa. Meillä on lounastapaaminen yhteistyön aloittamisesta.

  Lue lisää >

arvo kuvitus

Apu on välittämistä, auttamista, asiakkaan ja kollegan stressin pienentämistä. Apu on koodattuna Kramin ytimeen ja se on läsnä jokapäiväisessä työssämme.

Kramin arvot: Apu

arvo kuvitus

Jos se on vaikeaa, sitä ei pidä tehdä yksin! Seura on Kramille ystävyyttä, sitä, että ollaan yhdessä vahvempia, jaetaan ja pallotellaan.

Kramin arvot: Seura

arvo kuvitus

Gloria voi kuulostaa fancylta, mutta siksi se on juuri sopiva sana. Sen alle nivoutuvat rohkeus, ammattiylpeys, integriteetti, työn merkityksellisyys ja palaute.

Kramin arvot: Gloria

Jutellaanko?

Juodaan vaikka kahvit ja kerro,
kuinka voimme auttaa sinua.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.