Arvomme ovat Apu, Seura ja Gloria, mutta niitä ei tarvitse muistaa

Kokoonnuimme viime viikolla porukalla laittamaan strategiaamme paperille. Sen kiteyttäminen on vaikeaa. Siksi pilkoimme tekemisen osiin ja aloitimme arvojen kirjaamisesta.

Olit sitten mitä mieltä tahansa arvoprosesseista, jokaisella yrityksellä on joka tapauksessa arvot. Toiset vain osaavat sanoittaa ne ja käyttää niitä yhteistyön välineenä. Me päädyimme kiteytykseen Apu, Seura ja Gloria.

Emme ehkä vielä osaa käyttää arvoja työkaluina systemaattisesti, mutta opettelemme. Pian jo huomaamme että olemme osanneet koko ajan, koska arvot eivät perustu johonkin keksittyyn, vaan yrityksen geeneihin. Houkuttelemme, hoivaamme ja hyvästelemme niiden mukaan sekä kollegat että asiakkaat joka päivä.

Naureskelimme arvomatriisille, mutta sellaisen lopulta piirsimme.

Meitä nauratti kun arvot yhtäkkiä loksahtivat kohdalleen matriisimaiseen kuvaan. Se kuulosti ja näytti niiiiiin konsultilta. Sarakkeissa on arvot ja riveillä niiden toteuttamisen henkinen ja toiminnallinen puoli. 

Matriisin riveillä on voimasanat #työystävyys ja #aissaatana

Työystävä ei ole mikään pehmoinen palvelija. Keskitymme tässä roolissa asiakkaanamme olevan ihmisen osaamisen, tunteiden ja odotusten johtamiseen, kirittämiseen ja kriittiseen puuttumiseen esimerkiksi silloin, kun hän keskittyy servettien taitteluun tai uutiskirjeiden hinkkaukseen.

Mutta ennen kaikkea se on yhdessä tekemistä, virheiden tekoa ja oppimista. Siksi toinen voimasanamme on #aissaatana. Se toimii onnistumiseen ja epäonnistumiseen. Se on myös asenne, tarvittaessa olankohautus, tunnustus tai tilanteen kevennys. Toimii.

A friend would offer you an umbrella in the rain, a work friend will yell: Run, bitch, run!

Näiden arvojen avulla toteutamme ketjua, jossa yksi ihminen kerrallaan nostetaan osaamisessaan ja ammatillisessa asenteessaan uudelle tasolle. Siitä seuraa että markkinointi ja viestintä saadaan ulos laatikostaan ja niistä tulee liiketoiminnan kehittämistä.

Apu, Seura ja Gloria. Niitä ei tarvitse muistaa sanoina, vaan ne pitää tuntea tekoina. Sattui kuitenkin niin, että myös niiden muistaminen on helppoa.

Esittelemme ja avaamme nuo arvot vielä tulevissa blogauksissa.